Forside   |   Kontakt os


  
  
  
  
  
  
 Din mening    Udskriv       

Køkkenkværnen - den nemmeste og mest bekvemme måde at håndtere dit madaffald


Hvad er en køkkenkværn?

En køkkenkværn, affaldskværn eller biokværn - kært barn har mange navne, er et elektrisk køkkenredskab, som findeler organisk affald fra husholdningen. Det vil sige både affaldet fra tilberedningen, resterne efter måltidet eller de madvarer, som for længst har passeret udløbsdato.  

 

Organisk affald er f.eks rester af kød, pålæg, brød, kaffegrums, frugtskræller, thegrums, grøntsagsskræller, ris, pasta, og ost. Kort sagt: kan det spises? så kan det kværnes.

Der er dog et par undtagelser til fingereglen for eksempel, ville du nok ikke spise hverken et kyllingeskrog, æggeskaller eller visne tulipaner, men de tre former for organisk affald kan også kværnes. 

 

Køkkenkværnen er monteret i køkkenvasken, hvorigennem madaffaldet kværnes til en konsistens, der minder om juice. "Juicen" ledes med vandet fra vandhanen via kloaksystemet til rensningsanlægget, hvor det kan omdannes til CO2-neutral biogas.

 

Har du svært ved at se det for dig? Så se denne video: 

 

Køkkenkværnen er en enkel og miljørigtig løsning 

Med køkkenkværnen undgås ildelugtende madrester i skraldespanden og hyppige ture ud med skraldet. Samtidig er der tale om en løsning, som tilgodeser miljøet. 

Med andre ord er en køkkenkværn en nem, bekvem og miljøvenlig løsning til husholdninger, institutioner og virksomheder, hvor der skabes madrester.  

 

Læs mere om køkkenkværnen og miljø 

 

 Hvordan virker en affaldskværn?

Affaldskværnen monteres under køkkenvasken som på billedet og leder let det organiske affald væk.

 

Læs om alle fordelene ved køkkenkværnen 

 

 

  Køkkenkværn fra

    InSinkErator,

   Evolution 200

 

Se også ....

 

Hvordan vedligeholder jeg en køkkenkværn?  

 

 Myter om køkkenkværnen

 

 Køkkenkværnen og miljø