Forside   |   Kontakt os


  
  
  
  
  
 Din mening    Udskriv       

Køkkenkværnen - skraldespanden som aldrig skal tømmes


Hvad er en køkkenkværn?

En køkkenkværn (eller affaldskværn) er et elektrisk køkkenredskab, som findeler organisk affald fra madlavningen. Alle madrester kan bortskaffes via køkkenkværnen - både affaldet fra tilberedningen og resterne efter måltidet.

 

Organisk affald er f.eks. kød, brød, kyllingeben, kaffegrums, frugtskræller, grøntsagsskræller, æggeskaller, servietter, køkkenrulle, ris, pasta, visne blomster, mælk og ost.

 

Se, hvordan køkkenkværnen virker

 

Hvordan virker en affaldskværn?

Affaldskværnen monteres under vasken som på billedet og leder let det organiske affald væk.

 

Køkkenkværnen er tilsluttet køkkenvasken, hvorigennem madvarerne skylles bort og kværnes til en konsistens, der minder om juice. Herfra ledes juicen via kloaksystemet til rensningsanlægget.

 

Derved undgås ildelugtende madrester i skraldespanden og hyppige ture ud med skraldet. Samtidig er der tale om en løsning, som tilgodeser miljøet. 

 

Med andre ord er en køkkenkværn en intelligent, nem og miljøvenlig løsning til såvel mindre husholdninger, familiehusholdninger samt små virksomheder. Den er tilpasset til den moderne families high-speed tilværelse, hvor madlavningen er en vigtig og samlende aktivitet.

 

Læs mere om køkkenkværnen og miljø 

 

Se hvilke madvarer, en køkkenkværn kan kværne:

 

 

Se flere videoer af køkkenkværnen her

 

Hvor kan jeg bruge en køkkenkværn?

En køkkenkværn kan anvendes i private husholdninger såvel som i storkøkkener og restauranter.

 

Er køkkenvasken tilsluttet det offentlige kloaknet eller en septitank, kan køkkenkværnen monteres derpå. Monteres køkkenkværnen i forbindelse med en septitank, skal det påregnes, at septitanken tømmes ca. hvert 3. år.

 

Nogle restauranter og storkøkkener får monteret en eller flere tanke i kælderen, hvor det organiske affald ledes hen, hvorefter en tankvogn henter affaldet og kører det til biogasanlægget.

 

Hvilken køkkenkværn skal jeg vælge?

Køkkenkværnen findes i flere forskellige mærker og størrelser. Derfor handler det om, at finde den køkkenkværn, som passer til husholdningens daglige madproduktion. Se importører for at få en oversigt over de forskellige danske udbydere af køkkenkværne.  

 

Læs om alle fordelene ved køkkenkværnen 

 

 

  Køkkenkværn fra

    InSinkErator,

   Evolution 200

 

Se også ....

 

Hvordan vedligeholder jeg en køkkenkværn?  

 

 Myter om køkkenkværnen

 

 Køkkenkværnen og miljø